Microcimentul a devenit un finisaj la modă fiind un material foarte versatil ce se poate utiliza în baie, bucătărie, la exterior pe zidărie sau chiar pe pardoseală existând și o variantă antiderapantă.
În acest material video, vă prezentăm etapele realizării unei pardoseli pentru care am folosit microcimentul VLF300, un produs monocomponent pe bază de apă care poate să fie aplicat pe diverse suprafețe precum tencuială, gresie, lemn, MDF, etc.
Aplicarea se poate realiza atât la pulverizare cât și cu spaclul sau gletiera. După uscare, microcimentul VLF300 lasă o suprafață ce imită betonul amprentat sau chiar piatra naturală.
În cazul pardoselilor sau zidăriei suportul trebuie izolat cu un grund epoxidic ex. UNIFLOR 03 care se șlefuiește dupa uscare.
Peste acesta se aplică microcimentul VLF300 cu o gletieră intr-un strat sau două cu o uscare intermediară. Atenție, deoarece microcimentul este relativ hidroscopic el este vulnerabil la pătare!
Pentru protecția microcimentului se pot utiliza lacurile acrilice sau poliuretanice pentru pardoseli precum VPA208G10 sau OP395G10. Microcimentul are o rezistență excelentă la exteror însă trebuie protejat cu lac PU de exterior LP157I.
Absolut în toate cazurile se pot folosi atât lacuri transparente cât și pigmentate, multitudinea de efecte estetice finale fiind practic limitată doar de imaginație!
Pentru mai multe informații nu ezitați să luați legătura cu reprezentanții nostri tehnici și comerciali, sau ne puteti contacta la telefon 031/434.76.66 pe WhatsApp 0771.345.644 și email comercial (@) aquatecevolution.ro