VOPSELE SI GRUNDURI INDUSTRIALE UNIVER

Experienta indelungata si progresul tehnologic constant au permis PPG Univer sa se extinda pe piata produselor de acoperire pentru industria mecanica, intretinere si protectia produselor industriale, atat in industriile mari cit si mici.

Preluarea UNIVER ITALIA de catre grupul PPG a creat un numar mare de optiuni, noi solutii si inovatii tehnologice in domeniul nuantarilor profesionale: sistemele noastre de nuantare sunt concepute pentru a gestiona toate aspectele legate de protectie in mai mult de 3000 de culori deja disponibile.

Deasemeni, cu ajutorul unui instrument care citeste culorile (spectrofotometrul), este posibil sa se formuleze nuante personalizate. Toate procedurile si instrumentele de testare sunt certificate UNI EN ISO 9001:2008. In urma directivelor Uniunii Europene, compania a dezvoltat produse cu continut ce au impact redus asupra mediului, limite stabilite prin Directiva CE 152/2006. Produsele sunt intotdeauna usor de gasit, chiar si in cazul unor interventii minore care necesita cantitati limitate de produs. Solutii pentru acoperirea pardoselelor industriale.

Toate acestea ne dau posibilitatea sa oferim diferite solutii cu cele mai bune combinatii intre baze (convertoare) si paste concentrate pentru a produce: grunduri cu uscare rapida; vopsele sintetice cu scare rapida; vopsele nitro; grunduri si vopsele epoxidice, poliuretanice, alchidice, acrilice, cu continut de cauciuc clorurat; solutii pentru acoperirea pardoselelor industriale.

Gama acestor articole este completata de produse speciale, cum ar fi: silicon pentru temperaturi ridicate; produse epoxidice cu rezistenta chimica foarte mare; lacuri reflectorizante; vopsele cu certificate alimentare; grunduri cu concentratie mare de zinc.

Produse combinate: Solutiile noastre pe baza de solventi ne permit sa producem o gama larga de produse create prin cele mai bune combinatii intre baze (convertoare) si paste concentrate pentru a produce:

 • email anti-rugina cu uscare rapida, monocomponent;
 • email monocomponent cu o singura aplicare;
 • email nitro anticoroziv cu efect Hammer (lovitură de ciocan), monocomponent/pe baza nitro
 • email epoxidic anti-rugina bicomponent;
 • rasina epoxidica groasa, vopsea expoxidica;
 • email poliuretanic bicomponent;
 • email poliuretanic bicomponent special;
 • emailuri poliuretanice bicomponente acrilice;
 • email acrilici monocomponenți;
 • vopsea tip clorcauciuc;
 • vopsele monocomponente sintetice;
 • solutii de acoperire mono si bicomponente pentru podele industriale.

Produse disponibile: In plus fata de produsele ce se pot colora cu ajutorul sistemului dezvoltat de PPG Univer in laboratoarele Aquatec Evolution, exista si o gama de produse gata de utilizare, capabile sa satisfaca nevoile pietei de consum:

 • grund bicomponent EPOXI-VINIL cu efect micaceu (efect de fier forjat);
 • mortar expoxidic bicomponent pentru reparatii;
 • vopsea acrilica poliuretanică bicomponentă, cu efect de fier forjat (micaceu);
 • rasină epoxidica fara solvenți pentru alimente, certificata de Laboratorio Provinciale di Igiene e Pro lassi di Milano;
 • amorse pentru impregnare, ce formeaza un strat subtire sau gros, in functie de nevoie, pentru pardoseli industriale;
 • rasini expoxidice stabile sau pe baza de apă pentru beton;
 • amorse si emailuri din silicon termorezistente pana la temperaturi de 650°C;
 • vopsea termorezistenta.

Produse Certificate

Prin cercetarea, studierea si dezvoltarea de produse noi si cicluri extrem de specializate, controlul strict al producției PPG Univer a creat o gama larga de produse ecologice, pentru toate domeniile posibile de aplicare, inclusiv pentru tratarea metalelor si a pardoselilor industriale. Toate produsele ecologice se incadreaza in standardele riguroase ale Directivei CE 152/2006. De asemenea, toate procedurile si instrumentele de testare ale laboratorului Aquatec Evolution sunt certificate UNI EN ISO 9001:2008. Indiferent de cerintele si nevoile pe care le aveti, echipa noastra vă stă la dispozitie pentru a vă ajuta să gasiti solutia potrivita.

Putem crea orice culoare

In sectorul specific de pardoseli industriale, in laboratul Aquatec Evolution putem crea orice culoare pentru vopselele epoxidice și poliuretanice: 15 pigmenți de culoare standard (fara plumb si fara crom); 3 paste colorate fara plumb cu rezistenta sporita; 7 paste colorate complementare.

GRUND INDUSTRIAL

Gama de grunduri industiale UNIVER cuprinde o multitudine de solutii adaptate in functie de tipul de lucrare efectuat, incepand cu grunduri antirugina monocomponente alchidice pensulabile si terminand cu produse extrem de avansate – bicomponente epoxidice pe baza de apa cu fosfati de zinc si proprietati anticorozive, certificate pentru finisarea spatiilor si a utilajelor din industria alimentara. Fie ca vorbim de produse alchidice, poliuretanice, acrilice sau epoxidice, caracteristicile esentiale pe care le poseda sunt: aderenta la suport, rezistenta la coroziune, timpul rapid de uscare si garantarea unei bune aderente pentru straturile care urmeaza sa fie aplicate ( de exemplu lac pigmentat sau transparent).

TEMPERATURA INALTA

Gama de vopsele termorezistente UNIVER cuprine o serie de produse siliconice cu rezistenta la temperaturi de pana 650 grade Celsius, dar si pe baza de zinc metalic cu o rezistenta de pana la 750 grade Celsius – produse testate si certificate conform celor mai riguroase normative Europene. Rezistenta la temperatura nu se refera doar la atingerea pragului superior, ci mai ales la fluctuatiile mari ale temperaturilor de lucru. In acest sens, exista produse dedicate pentru aluminiu cum ar fi Aluminio 350, dar si pentru alte tipuri de metale (otel, fonta, etc) cum ar fi Unitherm, Termoblack, Termozinc, etc.

LACURI INDUSTRIALE

Dupa pregatirea suprafetei (curatare, slefuire) si aplicarea unui grund cu proprietati anticorozive, se aplica stratul de lac, cel care da aspectul final in ceea ce priveste culoarea, textura si gradul de luciu. In acest sens, UNIVER ofera o gama completa lacuri industriale cu grade de luciu cuprinse de la super mat la lucios, dar si o paleta aproape infinita de culori ce pot fi alese din paletarele RAL si NCS si preparate la comanda. Solutiile difera in functie de tipul suportului, metoda de aplicare (pensula, pulverizare), conditiile de lucru, etc. Pentru a alege cea mai buna solutie va recomandam sa luati legatura cu specialistii nostri.

VOPSELE SPECIALE

Din aceasta categorie fac parte produsele concepute pentru anumite aplicatii speciale cum ar fi:

 • Cauciuc clorurat modificat (clorcauciuc)
 • Zincante Epoxy Tix
 • Finisaje pentru pavimente industriale 
 • Finisaj pentru betoane
 • Acoperiri si finisaje pentru industria alimentara
 • Vopsele speciale anti-graffiti si anti-sticker