VOPSELE LAVABILE UNIVER

Cand vine vorba despre zugraveli interioare si exterioare, gama larga de vopsele Univer (parte a grupului mondial PPG) acopera orice nevoie, de la liniile profesionale pentru santiere mai mari sau mai mici, la linia de vopsea pentru locuinte, dezvoltand inclusiv o gama de vopsele si produse 100% ecologice, de inalta calitate, ce asigura o durată indelungata în cazul finisajelor, a zugravelilor realizate la interior sau exterior.

Prin folosirea vopselelor lavabile Univer veti obtine usor un finisaj excelent, potrivit pentru orice mediu. Colectia de culori este practic infinita, iar in laboratoarele Aquatec Evolution putem obtine orice nuanta dorita, nimic nu este imposibil: cele mai frumoase culori pentru locuinte, dormitoare, sufragerii, bai, holuri, saloane, spatii de birouri, resturante, dar si spatii din exterior, inclusiv fatade.

In cazul mediilor umede, care favorizeaza prezenta mucegaiului pe pereti, exista o linie dedicata anti-mucegai si anti-umiditate, cat si dezinfectanti anti-mucegai cu certificări speciale: dezinfectant pentru mucegai; aditiv si vopsea anti-mucegai; anti-fungi cu certificari specifice antimurdarire.

Standardele de calitate sunt respectate si demonstrate prin certificarea UNI EN ISO 9001/2008, prin respectarea reglementarilor privind protectia mediului si angajamentul de a reduce VOC (compusii organici volatili), respectand directiva Europeana 2004/42 CE privind COV si reglementarea CLP/GSH stabilita prin EC1272/2008.

Pregatirea si vopsirea suportului:

Aplicarea vopselelor pe suport se va face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acestuia, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii acoperirii si durabilitatii ei.

Pasii unei bune pregatiri a suportului:

  • In zugravelile interioare, prima etapa de lucru este curatarea peretilor de vechea vopsea. Fie ca pe pereti a fost vopsea lavabila, var sau huma, aceasta trebuie inlaturata inainte de a zugravi din nou peretii incaperii. Curatarea zugravelii vechi se face dupa umezirea prealabila a peretilor, pentru a inmuia vopseaua si a identifica zonele in care vechiul glet se umfla si trebuie reparat. Umezim peretii cu apa folosind bidineaua. Daca peretii sunt bine umeziti, zugraveala veche se indeparteaza usor de pe perete cu ajutorul unui spaclu.
  • Dupa operatiunea de curatare a peretilor de vopseaua veche, zidurile trebuie reparate cu tencuiala sau adeziv, daca este cazul, dupa care se aplica gletul.
  • Dupa aceea, lasam peretii sa ‘traga’ umezeala, intre 1/2 ora si 1 ora: iarna mai mult timp, vara mai putin, deoarece se usuca mai repede. O eroare intalnita curent este aplicarea amorsei cu trafaletul. Modul corect de amorsare este cu bidineaua, numai astfel substanta patrunzand in porii materialului. Este suficienta o singura mana.
  • Se trece apoi la gletuirea peretilor. Aceasta operatiune se realizeaza cu ajutorul unui glet de incarcatura (preferabil pe baza de ipsos) special pentru obtinerea de suprafete netede pe pereti si plafoane in interiorul cladirilor.
  • Pe suprafata astfel indreptata se aplica un strat final de glet de finisaj deoarece este fin si foarte alb, genereaza un consum redus de vopsea, se finiseaza foarte usor si este suficient de dur pentru a rezista la zgariere. Se poate aplica intr-un strat de pana la 3 mm.
  • Pentru finisarea gletului, folosim fie panza ori hartie abraziva, fie o plasa abraziva.alegem mai intai una cu granulatie mai mare, iar la finisarea finala, o granulatie mai fina, pentru a da peretilor un aspect cat mai placut. Avantajul plasei abrazive este faptul ca permite trecerea prafului rezultat in urma finisarii, realizand in acelasi timp un finisaj eficient si fin al peretilor.
  • Peretii sunt gletuiti si finisati, deci ne pregatim pentru aplicarea vopselei lavabile. Amorsam peretii inainte de a-i vopsi cu lavabila. Rolul amorsei este de a uniformiza capacitatea de absorbtie a peretelui. Astfel, vopseaua lavabila UNIVER se va aplica si se va usca uniform.

VOPSELE LAVABILE UNIVER de INTERIOR

Gama de vopsele lavabile UNIVER este foarte variata, cuprinzand vopsele lavabile de interior clasice (de la produse de top pana la unele mai economice), dar si unele speciale – concepute pentru incaperi cu conditii mai dificile (cum ar fi umiditate ridicata), predispuse la aparitia ciupercilor, mucegaiului si a igrasiei. Acestea au in compozitie aditivi specifici ce impiedica dezvoltarea microorganismelor si sunt potrivire pentru bai, bucatarii, subsoluri, etc.

Gama UNIVER fiind foarte variata tinand cont de aceste caracteristici gama de culori disponibile fiind practic infinita. De asemenea, producatorul italian asigura si toata gama de amorse si aditivi pentru rezolvarea diverselor probleme specifice.

VOPSELE LAVABILE UNIVER de EXTERIOR

Atunci cand avem de zugravit un perete de exterior sau sa schimbam aspectul unei fatade, produsul ales trebuie sa fie creat in baza unei formule speciale cu proprietati care asigura un grad inalt de lavabilitate, rezistenta la intemperii (cicluri de inghet-dezghet), radiatii ultraviolete, umezeala, precum si alti factori de mediu. Acest tip de produse se poate aplica si in spatii predispuse la murdarie (holuri, scari de bloc, etc).

Gama de vopsele lavabile de exterior UNIVER cuprinde pe langa produsele clasice si unele speciale ce contin quartz, teflon sau cele siloxanice.