VOPSELE PENTRU LEMN AQUA PROFESSIONAL

Gama Aqua Professional contine vopsea pentru lemn, special conceputa pentru: mobilier de interior si exterior, garduri sau fatade din lemn, lambriuri, grinzi, mobilier gradină si terase. Se poate aplica pe majoritatea esentelor lemnoase.

Toate produsele pentru lemn Aqua contin aditivi care impiedica dezvoltarea mucegaiului si bacteriilor, inclusiv a cariilor, cat si pigmenti si filtre UV care protejeaza lemnul si limiteaza ingalbenirea si rigidizarea peliculei de vopsea.

Utilizarea vopselelor pe baza de apa, asa cum sunt cele din gama noastra, pentru finisarea oricarei suprafete din lemn expusa la exterior se face la scara larga, datorita numeroaselor avantaje pe care aceste tratamente pentru lemn le ofera: timp rapid de aplicare si uscare, uniformizare si acoperire execelenta, rezistenta la uzura.

Vopselele pentru lemn de calitate creaza un finisaj atat din punct de vedere estetic, cat si din perspectiva rezistentei si durabilitatii in timp. Elaboram si evaluam in laboratorul nostru produse noi, folosind cele mai moderne metode de simulare pentru o testare riguroasa a andurantei suprafetelor tratate, prin expunerea la cicluri accelerate de imbatranire ale lemnului.

Pregatirea suportului:

  • Suprafata lemnoasa trebuie pregatita forte bine inainte de a incepe vopsirea propriu-zisa. Aceasta inseamna ca lemnul trebuie sa fie uscat si desprafuit;
  • Acest lucru pesupune ca daca se lucreaza in aer liber trebuie aleasa o zi senina si cu temperaturi de peste 18 grade;
  • Lemnul trebuie sa nu contina substante grase si uleioase sau in cazul contrar sa fie degrsat;
  • In cazul efectuarii de reparatii si restaurari sa se indeparteze cit mai bine posibil urmele de vechea vopsea;
  • Slefuirea lemnului in crud sa fie facuta folosind granulatiile graduale de hirtii abrazive, ajungind ca ultima hirtie folosita sa fie de granulatie 150-180;
  • Pentru aplicarea la pensula se alege o pensula cu par sintetic care nu se umfla in contact cu vopsele pe baza de apa. Pensula trebue sa fie cit mai moale astfel incit sa repete bine suprafata vopsita fara sa lase urme. Dimensiunea pensulei trebuie sa fie aleasa in functie de forma si dimensiunile obiectelor vopsite. Acelasi lucru este valabil si pentru trafalet;
  • Cantitatea aplicata difera de la caz la caz in functie de puterea de absorbtie a esentelor de lemn tratate. Este indicat insa pentru obtinera unei culori cit mai uniforme sa se aplice cantitati abundente menite sa satureze fibra lemnoasa penetrind cit mai adinc in lemn, dar nu in exces. Cantitatile excesive de impregant ce nu se mai pote absorbi in lemn vor crea acumulari inestetice pe suprafata care se vor usca fara se diminueze insa rezistenta peliculei;
  • Timpul de uscare recomandat este extrem de important deoarece influenteaza dramatic atit aderenta primului strat la lemn cit si aderenta straturilor inte ele.

Impregnant protector pigmentat pe baza de apa pentru lemn

Impregant pe baza de apa colorat gata de folosire cu mare putere de acoperire: 10/14 MP/L in functie de metoda de aplicare si esenta lemnului. Se preteaza pe toate esentele de lemn. Se poate aplica pe timplarie de interior si exterior, garduri si fatade din lemn, lambriuri, grinzi, mobilier de gradina si balcoane pe majoritatea esentelor lemnoase.

Culoare uniforma, protectie uv, anti mucegai si bacterii

INSTRUCTIUNI FOLOSIRE: Se aplica pe suprafete lemnoase curate si uscate cu pensula, trafalet, prin imersie sau pulverizare. In cazul in care suprafata tratata a mai fost finisata, este neceara o slefuire cit mai buna a lemnului cu o hirtie abraziva de granulatie 150/180.

FUNCTII: Confera o culoare uniforma si nemodificata in timp, protejaza lemnul impotriva bacteriilor, mucegaiului, umiditatii si a razelor ultraviolete, umeditatii, diferentelor mari de temperatura si salinitatii in aer in cazul suprafetelelor tratate de pe litoral.

INFORMATII SUPLIMENTARE: Temperatura de lucru este de min 15ºC, timpul de uscare/supraaplicare este de min 1 ora la temperatura de 20ºC. Se supraaplica dupa uscare cu 1/2 maini de lac de acoperire LA305PN cu interval de uscare min. 2 ore si de dorit o slefuire intre mani sau cu impregnantul IM109 pentru obtinerea unui efect cerat.

Impregnant protector cerat pe baza de apa pentru lemn

Impregnant pe baza de apa cu continut de ceara cu mare putere de acoperire: 10/14 MP/L in functie de metoda de aplicare si esenta lemnului. Disponibil atit intr-o gama de sase culori aplicabil direct pe lemn netratat intr-o maina unica cit si in varianta transparenta ca lac de acoperire pentru lemnul tratat in prealabil cu impreganantul AQBA20/Cxx.

Efect cerat, protectie uv, anti mucegai si bacterii

Se poate aplica pe timplarie de interior si exterior, garduri si fatade din lemn, lambriuri, grinzi, mobilier de gradina si balcoane pe majoritatea esentelor lemnoase.

INSTRUCTIUNI FOLOSIRE: Se aplica pe suprafete lemnoase curate si uscate cu pensula, trafalet, prin imersie sau pulverizare. In cazul in care suprafata tratata a mai fost finisata, este neceara o slefuire cit mai buna a lemnului cu o hirtie abraziva de granulatie 150/180. Se recomanda max. doua straturi aplicate in interval de min. 1 ore la temperatura de 20ºC cu slefuire usoara cu hirtie abraziva spaziata de granulatie 280/320 intre straturi.

FUNCTII: Confera o culoare uniforma si rezistenta in timp, protejaza lemnul impotriva bacteriilor, mucegaiului, umiditatii si a razelor ultraviolete. Suprafata tratata va capata un efect cerat in oricare din culorile disponibile rezistent la ploaie, raze ultraviolete si precipitatii in general.

INFORMATII SUPLIMENTARE: Temperatura de lucru este de min 15ºC, timpul de uscare este de min 1 ora la temperatura de 20ºC.

Lac transparent pe baza de apa pentru lemn

Lac de acoperire transparent pe baza de apa pentru exterior. Cu filtre UV pe baza de oxizi de fier, protejeaza lemnul tratat cu impregnantul protector colorat de razele ultraviolete asigurind o lunga durata de viata a finisajului. Se aplica cu facilitate pe suprafete vertivale datorita viscozitatii ridicate a produsului.

Elasticitate perfecta, protectie uv, reziatenta la intemperii

Asigura o pelicula foarte elastica care suporta tensiunile suprafetelor lemnose ce apar ca urmarea diferentelor de temperatura si umiditate din mediu inconjurator, evitindu-se astfel exfolierile. Nu lasa urme de pensula sau trafalet lasind o suprafata matasoasa, uniforma si bine incarcata.

FUNCTII: Asigura lemnului si/sau straturilor aplicate in prealabil (ex.: Impregnant colorat AQBA10/Cxx) o protectie impotriva razelor ultraviolete, umiditatii, diferentelor mari de temperatura si salinitatii in aer in cazul suprafetelelor lemnoase tratate de pe litoral. Da un aspect matasos si plin finisat.

ARIA DE APLICARE: Timplaria de interior si exterior, garduri si fatade din lemn, lambriuri, grinzi, mobilier de gradina si balcoane pe majoritatea esentelor lemnoase.

INTRETINERE: Suprafetele finisate se curata cu detergentul neutru PULIWOOD. Nu folositi detergenti agresivi chimic. Daca se doreste o improspatare a suprafetei se va folosi impregnantul regenerativ IM108.

INDICATII: Produsul este gata de folosire. La nevoie poate fi diuat cu apa curata max. 10%. Se agita bine inainte de folosire. A se feri de inghet.

INFORMATII SUPLIMENTARE: Temperatura de lucru este de min 15ºC, timpul de uscare este de min 2 ore la temperatura de 20ºC.

INSTRUCTIUNI FOLOSIRE: Se aplica pe suprafetele lemnoase tratate in prealabil cu impregnanul colorat AQBA10/Cxx cu pensula sau trafalet. Se aplica cantitati generoase pentru o cit mai buna acoperire si protectie in timp. Se recomanda max. trei straturi aplicate in interval de min. 2 ore la temperatura de 20ºC cu slefuire usoara cu hirtie abraziva spaziata de granulatie 280/320 intre straturi. Avind o viscozitate ridicata si implicit o foarte buna rezistenta in verticala se poate aplica fara limitari atit pe supraferele orizontale si inclinate cit si verticale.