Produse ICA pentru Parchet si Scari
Lemnul intotdeauna a reprezentat una dintre cele mai nobile solutii pentru realizarea parchetului, pardoselelor si a scarilor. Pe langa aspectul estetic deosebit si senzatia de naturalete, lemnul aplicat pe pardoseala este in acelasi timp o solutie foarte practica si durabila. Pentru a obtine un parchet elegant, stabil, durabil si bine integrat intr-un interior, este obligatoriu sa tinem cont de urmatoarele aspecte tehnice:
- amplasamentul locatiei si conditiile climatice pot face ca anumite esente de lemn sa fie preferate in detrimentul celorlalte. De exemplu o pardosela realizata langa litoral este supusa unei umiditati ambientale mai mari decat intr-un oras sau la munte.
- destinatia si pozitia camerei in care se monteaza pot determina tipul de parchet ales – din lemn masiv sau stratificat.
- tipul de suport si starea lui pot determina anumite operatiuni de pregatire suplimentare cum ar fi slefuire sau impregnare cu diverse tipuri de rasini pentru impermiabilizare sau bariera de vapori, cat si consolidarea sapelor faramicioase.
- prezenta sistemelor de incalzire prin pardoseala impune folosirea tipurilor speciale de adeziv cu elasticitate sporita.
- nivelul de trafic si solicitarile chimico-mecanice la care va fi supusa suprafata pot impune folosirea materialelor de finisare cu proprietati sporite de rezistenta la diversi factori.
Din aceste motive, realizarea unui parchet din lemn este o provocare din punct de vedere tehnic si presupune folosirea echipamentelor, materialelor si tehnicilor specifice de catre echipe profesioniste de montatori.
Cu toate aceste rezultatul final de cele mai multe ori merita efortul deoarece o pardosela sau scara executata din lemn are nenumarate avantaje fata de alte solutii cum ar fi piatra naturala, gresia, mocheta sau covoare, lenoleum sau parchet laminat etc si anume:
- aspectul estetic deosebit datorita infinitatii esentelor lemnoase naturale si a modului de tratare si finisare incomparabil cu alte materiale indiferent daca este vorba de un ambient modern sau clasic.
- naturaletea si confortul datorita conductivitatii termice a lemnului natural foarte scazute care nu disipa caldura in momentul atingerii, dand mereu senzatia de cald si placut.
- confortul termic si acustic conferit incaperii datorita proprietatilor de izolare termica si fonica superioare oricarui alt material disponibil.
- beneficii pentru sanatate datorita faptului ca parchetul nu retine praful mai ales tratat cu vopsele sau lacuri antistatice ce permit o curatare si igienizare facila facand fata chiar si substantelor de curatare agresive chimic.
- intertinerea foarte usoara mai ales atunci cand sunt folosite substante profesionale dedicate.
- durabilitatea si rezistenta in timp printre cele mai lungi, mai ales ca parchetul poate fi refacut si revopsit fapt imposibil in cazul altor materilae.
- valorea superioara pe care o confera oricarei cladiri sau incaperi
Alegerea materialelor si ordinea operatiilor pentru un montaj corect si un finisaj adecvat al parchetului se face in funcite de starea suportului, tipul de parchet si rezultatul estetic final dorit. Aceste se impart in urmatoarele categorii: