Impregnant protector pe baza de apa pentru lemn AQUA AQBA10

0 Review(s)

Produs: AQBA10/CXX – impregnant pe baza de apa colorat, gata de folosire, cu mare putere de acoperire: 10-14 mp/l – in functie de metoda de aplicare, esenta lemnului si modul in care acesta este pregatit. 

PALETAR Arborea ICA clasic

40,00 lei
cu TVA
Disponibilitate: In stoc
Cod.prod. AQBA10
Culoare
Volum
  • 0.75L
  • 2.5L
  • 5L


Produs: AQBA10/CXX – impregnant pe baza de apa colorat, gata de folosire, cu mare putere de acoperire: 10-14 mp/l – in functie de metoda de aplicare, esenta lemnului si modul in care acesta este pregatit.

Protejeaza lemnul si ii confera culoarea dorita de utilizator, uniforma si rezistenta in timp.

Aria de aplicare: tamplarie de interior si exterior, garduri, fatade din lemn, lambriuri, grinzi, mobilier de gradina si balcoane, pe majoritatea esentelor lemnoase.

Functii: confera o culoare uniforma si constanta in timp, protejeaza lemnul impotriva bacteriilor, mucegaiului, umiditatii si razelor UV.

Tehnologie

Folosirea vopselelor pe baza de apa pentru finisarea suprafetelor lemnoase expuse la exterior a devenit in prezent o practica foarte raspandita datorita numeroaselor avantaje pe care aceste tratamente le ofera:

  • Timpul rapid de aplicare si uscare
  • Excelenta elasticitate a peliculei de lac si rezistenta impecabila la fluctuatii de temperatura si agenti atmosferici
  • Impact ambiental redus

Produsele AQUA oferta acest nivel de calitate deoarece:

  • Contin conservanti care impiedica dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor
  • Contin pigmenti si filtre UV care protejeaza lemnul si limiteaza ingalbenirea si rigidizarea peliculei de lac
  • Se supun unor testari stricte nu numai in faza de laborator si prin sondarea unor loturi individuale pentru a asigura constanta calitatii.
  • Sunt testate de catre institutiile abilitate in conformitate cu normele de reglementare (inlcusiv standardul Uniunii Europene UNI EN927) referitoare la clasificarea vopselelor pentru exterior.

Pregatirea suportului

Suprafata lemnoasa trebuie sa fie bine pregatita inainte de vopsira propriu-zisa.

Lemnul trebuie sa fie uscat si desprafuit. Daca lucrati in aer liber, recomandam sa alegeti o zi senina si cu temperature peste 18 grade Celsius. Lemnului trebuie sa nu contina substante grase si uleioase iar in caz contrar acesta trebuie degresat.

In cazul efectuarii de reparatii si restaurari, trebuiesc indepartate cat mai bine resturile si urmele din vechea vopsea. Slefuirea lemnului in crud se va face folosind granulatii graduale de hartie abraziva, ultima granulatie folosita sa fie 150-180.

Pentru aplicarea la pensula se va allege una cu par sintetic (care nu se umfla la contactul cu vopselele pe baza de apa). Pensula trebuie sa fie cat mai moale, astfel incat sa nu lase urme la aplicare. Dimensiunea pensulei trebuie sa fie aleasa in functie de forma si dimensiunile obiectelor vopsite. Acelasi lucru este valabil si pentru trafalet.

Cantitatea aplicata difera de la caz la caz, in functie de puterea de absorbtie a esentelor de lemn taiate. Este indicat ca pentru obtinerea unei culori cat mai uniforme sa se aplica cantitati abundente menite sa satureze fibra lemnoasa penetrand cat mai adanc in lemn, dar nu in exces. Cantitatile excesive de impregnant ce nu se mai pot absorbi in lemn, vor crea acumulari inestetice care se vor usca ca atare fara sa se diminueze insa rezistenta peliculei in timp.

Timpul de uscare recomandat este extrem de important deoarece influenteaza dramatic atat aderenta primului strat de lemn cat si aderenta straturilor intre ele.

Fisa tehnica

Finisaj
Mat
Utilizare
Exterior
Tip produs
Bait
Tip vopsea
Pe baza de apa
Tip vopsea
Apa
Utilizat pentru
Tratament lemn la exterior
Functii
Culoare uniforma
Suprafata lucru
Lemn
Numar straturi recomandate
1
Suport
Lemn
Scroll